Open huis werkgroepen & Bestuurlijke Vacatures

Open huis werkgroep Haarlem

Het bestuur van de werkgroep Haarlem houdt op zaterdag 8 september, voor het begin van het nieuwe cursusseizoen, voor alle leden en belangstellenden haar jaarlijkse open huis.

Onder het genot van een hapje en drankje  kunnen wij bijpraten over het afgelopen seizoen, wetenswaardigheden uitwisselen en kennismaken met onze hobby voor diegene die daar nog niet bekend mee zijn. Wij hebben weer enkele plaatsen vrij voor diverse cursussen, dus introducees zijn van harte welkom. Heeft u mensen in uw familie- of kennissenkring die geïnteresseerd zijn, neem deze dan gerust mee. U bent welkom van 13:30 tot 16:30 uur.

 

Vacatures landelijk bestuur NLC

Het Landelijk bestuur van de NLC, met vertegenwoordigers uit alle werkgroepen en commissies, zoekt versterking.
Door allerlei omstandigheden (waar onder gezondheid) zijn er lege plekken op belangrijke posities gevallen. Wettelijk verplicht voor een vereniging zijn een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zonder deze functies is er geen club. Gelukkig hoeven deze drie personen niet alleen alles te regelen; er zijn bij het NLC meerdere bestuursleden actief.
We zoeken, op korte termijn, een penningmeester en een secretaris, maar ook de voorzitter treed af. Met andere woorden: er moet iets gebeuren!
De hoeveelheid werk voor een landelijk bestuurder van de NLC is te overzien. Er zijn tenminste 4 vergaderingen per jaar, en een paar activiteiten die aandacht verdienen (nieuwjaars receptie, beurzen, en dergelijke).
Ook zoeken we een webmaster, voor onderhoud aan onze website (WordPress).
Lijkt het iets voor jou, informeer dan naar de mogelijkheden bij een bestuurslid.

 

Vacatures Werkgroep Den Haag

Smeedleider:
De NLC (Nederlandse Lapidaristen Club) is voor de hobbycursus edelsmeden in Den Haag op zoek naar een iemand die, op vrijwilligersbasis en tegen een km vergoeding, op de woensdagavond cursisten wil begeleiden.  Al jaren verzorgd de NLC cursussen in het edelsmeden waarin de leden hun hobby op verschillende niveaus kunnen beoefenen. Onze smeedleiders zijn ervaren in het edelsmeden en vinden het leuk om deze op een laagdrempelige manier over te brengen. Vanwege gezondheidsredenen is de huidige smeedleider van de woensdagavond genoodzaakt om te stoppen en wij zouden graag een kans willen bieden aan de huidige cursisten om hun hobby te kunnen blijven uitoefenen. Voor meer informatie: nlcdenhaag@gmail.com

Slijpleider:
De NLC (Nederlandse Lapidaristen Club) is voor de hobbycursus cabochon slijpen in Den Haag op zoek naar een iemand die, op vrijwilligersbasis en tegen een km vergoeding, op de donderdagavond cursisten wil begeleiden.  Al jaren verzorgd de NLC cursussen in het slijpen van edelstenen waarin de leden hun hobby op verschillende niveaus kunnen beoefenen. Onze slijpleiders zijn ervaren in het slijpen en vinden het leuk om deze op een laagdrempelige manier over te brengen. Om de mogelijkheid te geven aan cursisten ook op de donderdagavond te kunnen slijpen zijn wij op zoek naar iemand die deze taak zou willen nemen. Uiteraard is er de mogelijkheid, indien gewenst, om eerst naast een van onze slijpleiders te lopen om alvast ervaring op te doen en daarna zelfstandig te beginnen. Voor meer informatie: nlcdenhaag@gmail.com