Midden Nederland

De werkgroep Midden Nederland van de NLC  is in 1982 opgericht en in een garage in Soest begonnen.  Na omzwervingen is het clubhuis “Het Bergkristal”  nu gevestigd in De Bilt/Groenekan.  Deze locatie maakt ons interessant voor iedereen geïnteresseerd in het uitoefenen van onze hobby in de wijde omgeving van Utrecht.  Onder leiding van enthousiaste cursusleiders is er de mogelijkheid om te (edel)smeden en te slijpen en te facetteren.  Beginners worden in een cursus begeleid, om zo de eerste stappen van het slijpen onder de knie te krijgen.

 

ACTIVITEITEN

Het slijpen van cabochons

Edelsmeden

Facetteren

Bij voldoende belangstelling worden er korte cursussen georganiseerd, bijvoorbeeld ponsen maken voor edelsmeden. Het delen van kennis en kunde gaat dan op een van zelfsprekende wijze.

 

 

 

De Cursussen:

De werkgroep Midden Nederland geeft de cursussen smeden, cabochonslijpen en facetslijpen. Slijpen / smeden kost € 115,00 per seizoen (15 x incl. koffie /thee).

Cabochonslijpen is op maandagavond, woensdagmiddag of –avond en donderdagavond.

   

Bovenstaande foto’s: Het uitzoeken van de te bewerken steen, aftekenen m.b.v. een chabloon, het zagen, passen m.b.v. de chabloon.

Hieronder: “Het slijpen van de steen, het polijsten en na gedane arbeid een kopje thee!

  

Smeden is op maandagmiddag of –avond en op donderdagmiddag of –avond.

(onder voorbehoud van voldoende deelnemers.)

Facetslijpen kost € 135,00 per cursus van 10 lessen.

De cursus “Sieraden van kralen maken” is tot nader bericht vol.

 

 

Om een cursus te mogen volgen moet u eerst lid zijn van de N.L.C. Zie daar voor het tabblad NLC, Lidmaatschap.